Дориан Ражић талентовани “Посавац” из 4/3 ниже успехе у различитим дисциплинама.

 

Дориан Ражић

Прво такмичење Дориан је доживео као предшколац, након што је показао задивљујуће умеће менталне ариметике. Са лакоћом је стизао до финала великих балканских олимпијада, чак и у конкуренцији са знатно старијом децом.

Протекла година била је веома успешна за Дориана Ражића. На општинском такмичењу из математике освојио је прво место са максималним бројем бодова, а недавно је са својом причом био први у нашој општини у креативном писању. На такмичењима из “ Мислише” континуирано осваја награде. На Архимедесовим такмичењима највреднија је овогодишња за прво место у републичком финалу математичке интернет олимпијаде. Успех је забележен и на такмичењу “Кенгур без граница”.

Успеси

Друга велика љубав у Дориановом животу је музика. Ученик је ОШ ”Ватрослав Лисински” на одсеку клавир. Иза себе већ има бројне наступе на концертима и такмичењима. До сад је освојио  три прве награде.

Прва љубав-клавир

Поред школских обавеза, Дориан са великим уживањем обогаћује своја знања у области прогамирања. Похађа курсеве и одлично се сналази у Scratch и Mblock окружењу. Најновији изазов му је покретање робота командама на програмском језику C++. Дориан воли да чита лепу књижевност, али и стрипове, чак и на енглеском језику. Забавља се цртањем, прављењем анимација и игрица, као и музичких и видео пројеката.

Сваки Дорианов успех испуњава поносом родитеље и учитељицу Јасмину Радојковић, пружа подстицај за све његове другаре и представља доказ да се сваки труд и залагање награди.

Желимо му и даље пуно успеха!

 

Good luck

 

Share This