Поводом Националног дана књиге 28. фебруара придружили смо се акцији Друштва школских библиотекара Србије коју је подржала Школска управа Београд и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.

Друштво школских библиотекара Србије је струковно удружење  основано 2006. године у Београду ради подизања квалитета школског библиотекарства у основним, средњим и школама ученика са посебним потребама, подстицања стручног унапређења библиотечке делатности и професионалног статуса школских библиотекара.

 

Читајмо гласно

 

Читали смо књиге у библиотеци и путем разгласа у пет минута до 12h, када је „крајње време“ да читамо књиге. Тиме смо указали на потребу читања, промовосали књигу, културу читања уопште, и то читања са разумевањем и читања из забаве, а не зато што нам обавезе намећу.

Занимљиви су нам били одломци прича Јова Кнежевића и Игора Коларова, романа Анђеле Нанети и других…

 

“Посавци” уживају да читају

 

Делимо радост

 

У читању смо осетили радост и закључили да читање данас треба да буде из задовољства.

Време је да се окренемо књизи и да радост читања  поделимо са вама. Како смо то учинили можете видети у ТВ прилогу.

 

 

Share This