Програм „Читам, па шта“, осмишљен као акција промовисања читања и развијања критичког односа према књизи, организује Библиотека града Београда, библиотекари општинских библиотека у сарадњи са библиотекарима основних школа. Из сваке школе на територији општине укључено је по 10 најуспешнијих ученика, узраста од 2. до 8. разреда, који имају задатак да прочитају и прикажу тражене књиге.

Први ниво чине одабрани наслови предвиђени за школско такмичење, други ниво наслови предвиђени за општинско такмичење, док трећи ниво чине наслови књига које је неопходно прочитати за учешће на градском такмичењу.

 

У сврху реализације пројекта направљен је сајт www.citampasta.rs на којем су представљени наслови, односно књиге које су деца у обавези да прочитају.

 

Ученици наше школе који су прочитали књиге, написали приказе и чији су радови објављени на истом сајту (који се линкује са сајтом БГБ-а), а које можете прочитати и на нашем сајту су:

2. разред: Матеја Бабић – 21, Ана Варничић – 21, Миња Тимотић – 21, Марика Радојковић – 23, Симон Јегоровић – 23, Тијана Митровић – 24, Светлана Белић – 25

3. разред: Марија Илић – 32

4. разред: Мила Радојичић – 42, Вања Пејчић – 42

 

Ученица наше школе која се пласирала даље је Светлана Белић, ученица 25.

 

Свим учесницима такмичења „Читам, па шта“ захваљујемо на уложеном труду и честитамо што су изабрани да представљају школу, а Светлани желимо много успеха у наредном нивоу такмичења!

 

 

   

Овде можете прочитати најбоље дечије радове наше школе:

Мила Радојичић

Вања Пејчић

Матеја Бабић

Марија Илић

Марика Радојковић

Ана Варничић

Симон Јегоровић

Светлана Белић

Миња Тимотић

Тијана Митровић

 

 

Више информација на сајту:  www.citampasta.rs

Share This