Ученици ОШ “Посавски партизани” посетили Музеј илузија у Београду, шести те врсте у свету, где су имали прилику да науче нешто ново и добро се забаве посматрајући бројне експонате, инсталације и слике које стварају илузију.

 

“Илузија столице”, “Обрнута соба”, “Вортекс тунел”, “Стереограм” или “Двосмислени цилиндар” само су неки од 70 експоната и инсталација које су ученици ОШ “Посавски партизани” имали прилику да виде.

Музеј се простире на готово 400 метара квадратних  и овде наука доминира, може да се научи понешто о виду, перцепцији, људском мозгу и научним објашњењима која се налазе иза илузија, како би разумели зашто очи виде ствари које мозак не разуме. Оно што овај музеј чини другачијим и привлачнијим је пуно експоната, дидактичких игара за понети, сувенира и 3д расвете. Када уђете у музеј, не смете да заборавите свој фотоапарат, а када изађете питаћете се да ли је све било илузија.

Илузија (лат. illūsio – чулна обмана, самообмана, варка, уображење, обмана, привид, опсена)

 

Анти-гравитациона соба

Клон

Столица

Глава на тацни 😀

Хипнотичка илузија-Грамофон

Соба са огледалима

Илузија

Обрнута соба

“Посавци” у Музеју илузија

 

Планиран је нови сусрет са експонатима који стварају илузију јер су се ђаци и наставници одлично забавили и научили нешто ново.

Музеј се налази у центру града, у Нушићевој 11, а радно време је свакога дана од 9 – 22 часа.

www.muzejiluzija.rs

 

Share This