Поштовани родитељи,

 

Обавештавамо вас да је Покрајински секретаријат за здравство припремио 20 кратких ТВ формата едукативног карактера, са садржајима који се односе на унапређивање репродуктивног здравља младих.

Овај серијал ТВ емисија под називом “Не жури” доступан је на сајту www.nezuri.rs.

Наведени серијал је препоручен  од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања.

O пројекту:

Одрастање, улазак у свет одраслих, пубертетско и адолесцентско доба носе са собом многе промене, које треба испратити, усмерити како ваља, јер у супротном остају последице за цео живот.

Породица је право место да током одрастања добијемо све одговоре и уточиште онда када нам је потребно да знамо да је неко увек уз нас. Нажалост све је мање времена које унутар породице можемо да посветимо једни другима, родитељи пре свега деци, а толико је питања.

Није данас тешко доћи до информације, напротив. Само нас клик дели од тога да се на интернету информишемо о много чему, али никако не треба заборавити да је веома важно да то буду проверена знања и информације на које се заиста може ослонити. Интернет само као иницијација, као место где се могу пронаћи адресе оних који ће дати праве одговоре нарочито када је у питању репродуктивно здравље.

Све што једна млада особа треба да зна у моменту када почиње да полно сазрева, а још није у стању да унутар породице тражи одговоре, да се спречи лутање кроз непроверене интернет странице које лако воде у заблуде, циљ је пројекта „Не жури“.

Обједињено и прилагођено знање еминентних лекара и стручњака на једном, провереном месту с информацијама које су јасне, сигурне и права смерница за оно што заправо треба чинити и што ће заштитити децу и младе окосница је пројекта „Не жури“ који је управо из тих разлога и иницирао и подржао Покрајински секретаријат за здравство.

Посетите: www.nezuri.rs

 

Share This