20 ученика од 1. до 4. разреда редовно присуствују радионицама рецитације од септембра месеца ове школске године.

 

Циљ рада рецитаторске секције ОШ “Посавски партизани” је да се код ученика млађег школског узраста побуди интерес за рецитовањем, учењем рецитала и игроказа. Секција подстиче развијање ученичке маште, креативности и оргиналности па тако оспособљава ученике за лепо и изражајно рецитовање. Рецитаторска секција омогућава развој личних склоности за књижевност и књижевно стваралаштво те развија и негује интерес за литерарно и говорно презентовање књижевне уметности.

Млади рецитатори

На овим радионицама развијају се говорне способности, негује лепа реч и начин изражајног казивања резличитих текстова. У новембру 2017. године ова секција је угостила другаре из вртића “Зека” где су им представили народне умотворине, као и живот и дело Вука Стефановића Караџића.

Школски рад

12. марта 2018. године органозовано је Школско такмичење у рецитовању, где је учешће узело 17 ученика. Пласман на Општинско такмичење оствариле су Наталија Радивојевић 3/3 и Ена Павловић 4/2, а похваљени су: Миња Тимотић 2/1, Симон Јегоровић 2/3, Нађа Ристић 3/3, Емилија Лазаревић 3/1, Мина Ранковић 1/4 и Ана Варничић 2/1. На Општинском такмичењу одржаном 21. марта 2018. године  Ена Павловић 4/2 је похваљена.

Секција је важна јер се код ученика развија љубав према књизи, као и проширују знања о књижевном стваралаштву. Ученици се на секцији упознају са дикцијом, акцентом, интонацијом и темпом. Откривају се лепоте поезије, увежбава читање и самостални истраживачки рад.

Чланови рецитаторске секције настављају даље са радом. Чекају их активности везане за прославу Дана школе.

Руководилац секције: Маја Ранђеловић

Share This