Књижевна школица и филмска секција “Посавци” придружили су се националној промоцији читања “Читај гласно” коју је покренуло Друштво школских библиотекара Србије

 

Из националне кампање истичу да су желели да из школске библиотеке инспиришу још више деце и одраслих да читају више, да их охрабре да поделе своје уживање у читању и да покажу да читање доприноси квалитету живота. Промоција културе читања треба да постаје централна обавеза сваке школске библиотеке. Без основних вештина читања, не можемо на задовољавајући начин савладати многе друге вештине. Читање у нашем друштву знања и информација је незаобилазно. Поред промоције читања књига, данас школски библиотекари имају додатну мисију – да створе компетентне младе људе који могу сами да се крећу кроз велике токове информација, и да те младе науче како сами да умеју да изаберу одговарајућу међу многобројним информацијама. На овај начин, ученици се оспособљавају за учење које се никада не завршава.

 

Народна библиотека Србије 28. фебруара слави свој рођендан, а овај датум је 2013. године проглашен и за Национални дан књиге.

Ученици одељења 5/4 нису крили одушевљење које су заједничким снагама, удружени са филмском секцијом наше школе осмислили видео концепт и спремили се за своје улоге.

Шкколска библиотека “Посавци”

 

Појединачно али и заједничко, читање има важно место у нашој школи. Сваки разговор након читања књиге омогућава процењивање прочитаног, учење и разумевање. Сви треба да сазнају да књиге не садрже само неке информације, нити само ствари за учење, него треба и да увиде да је читање и забавно и пријатно истакли су ученици у паузама снимања.

 

 

 

 

 

Share This