Часу информатике и рачунарства присуствовали ђаци одељења II2.

У оквиру предмета “Дигитални свет” који се изучава у првом и другом разреду, ученике нижих разреда уводи и учи о свету дигиталних уређаја.
Они су на часу упознали типове рачунара, оперативне системе и шта их све очекује од петог разреда. Да је информатика лепа и корисна наука а рачунарски кабинет баш по мери ученика потврдили су и осмеси ове деце која су радознало посматрала сваки кутак учионице, као и рачунаре док су обрађивали задатке.

 

Ученици са наставницима Предрагом Вукосављевићем и Дејаном Матићем

Коришћење апликација у ОС Windows 10

Ученици су често постављали питања наставницима

Употреба информационо-комуникационих технологија у млађим узрастима најчешће се усмерава на коришћење рачунара за игру или разоноду. Управо су то начини кроз које деца овог или сличног узраста могу највише научити.

II2 у рачунарском кабинету са учитељицом Весном Булат

Другаци су врло лако усвојили правила рада на рачунару, било да је реч о игрању игара које се налазе у оквиру ОС, цртању, прегледању слика или првим покушајима правилног писања на тастатури, односно коришћења интернета.

Коришћење тастатуре

Подучавање вештинама дигиталне писмености у раном узрасту неопходно је спроводити од самог почетка и током читавог циклуса обавезног образовања и то не само у оквиру обавезног предмета Информатика и рачунарство, већ и у оквиру других школских предмета.

Браво за ђаке и њихову учитељицу Весну Булат који су значај дигиталне писмености одавно препознали.

 

 

 

Share This