У периоду од 20. до 21. априла, град Аранђеловац био је домаћин 45. Републичког такмичења из физике, које је традиционално организовано у сарадњи са Министарством просвете и Друштвом физичара Србије. Ова важна манифестација привукла је пажњу не само физичара, већ и целе заједнице, али истакла је и способности двојице младих талената из школе “Посавски партизани” из Обреновца.

 

 

На овом престижном такмичењу, ученици Новак Трајковић, седми разред, и шестак Матеја Зелић , најбоље су представили своју школу. Новак је за своје изузетно знање и ангажовање добио похвалу, док је Матеја освојио трећу награду, показујући зрелост и сигурност у свом раду.

Матеја Зелић са наставницом Мајом Димковић

 

Наставница физике у школи “Посавски партизани”, Маја Димковић, истакла је велику радост због постигнутих успеха ова два млада талента. Она је приметила и похвалила све њихове квалитете, који су се показали од првог контакта са овим предметом и том приликом изјавила: “Поносна сам на постигнуте успехе Новака и Матеје на Републичком такмичењу из физике. Они су показали не само врхунско знање, већ и изузетну посвећеност и стручност у свом раду.  Ово је и позив свим садашњим али и будућим ученицима да следе њихов пример и да упорно раде на свом усавршавању.”

Истовремено, овај успех није само похвала за ученике, већ и за школу и наставницу, што потврђује да је добро образовање и стимулативно окружење кључ за развој и успех ученика.Посебно је значајно напоменути да је ово такмичење пружило ученицима широк спектар изазова, од примене теоријског знања у практичним задацима до развоја критичког мишљења и тимског рада. Овај вид такмичења стимулише не само конкурентност међу ученицима, већ и подстиче учење и унапређење знања из области физике.

Матеја (лево) Новак и наставница Маја Димковић

 

Овај успех ученика школе “Посавски партизани” је инспирација за све младе генерације да се ангажују и редовно уче, тежећи ка свом личном и професионалном развоју.  Нека овај успех буде путоказ и инспирација за све који теже ка својим сновима.

 

 

 

Share This