С обзиром на пораст стопе вршњачког насиља, полазници филмске секције дошли су на идеју да реализују кратак филм који ће утицати на ширење свести ученика свих школа, не само наше. Циљ филма био је указивање на све нивое просвете, на оне који воде школу и одржавају наставу, на ученике, али и на све оне који могу да стану на пут овој деструктивној пандемији. Ученици наше школе су уложили вишесатни напор и труд, поделили снажну емотивну рефлексију и изразили  јасан став о овој теми, а руководилац секције Предраг Вукосављевић  у сарадњи са наставницом српског језика Горицом Бојковић, реализовао је све на професионалан и висококвалитетан начин.

Колико је ово значајан пројекат филмске секције и школе “Посавски партизани” говори и податак да је за један дан емитовања на нашем каналу “Посавци ТВ” погледан чак 3,721 пут.

 

Сведоци смо да је појава насиља у основним и средњим школама достигла свој врхунац, стога је овај филм циљано осудио све који посежу за насиљем као начином комуникације. Филм није, дакле, дечија представа појавности у школству, већ опомена и критичка оштрица уперена ка свима онима који се насиљем служе и који од истог окрећу главу.

Буди фаца не подржавај насиље!

Деца учесници: Марко Деспотовић, Саша Драшковић, Данило Крстић, Лука Добросављевић, Марија Несторовић, Лазар Савић, Јован Божић, Антоније Драгићевић, Милица Матић, Драган Бајић, Милош Богдановић, Ена Павловић, Мила Драгићевић, Василије Чоловић, Нађа Врељански, Вук Алексић и Ања Ашковић.

 

 

 

Share This