Code Wеек“Недеља програмирања” обележена кроз активности и у нижим разредима ОШ “Посавски партизани”

Code Week односно Европска недеља програмирања ове године траје од 6. до 21. октобра и укључила је више од 10.000 ученика заинтересованих за програмирање.
Ова манифестација обухвата разне активности широм Европе које реализују школе, компаније , непрофитне организације и остали заинтересовани за рачунарство и информатику.
Основна идеја је да се путем креативних и едукативних активности, промовише програмирање као нови вид писмености у модерном друштву и да се као такав приближи различитим генерацијама.
Србија је прошле године учествовала у овој манифестацији и са 102 активности заузела девето место на укупној табели најистакнутијих, чиме се показала као једна од најактивнијих према броју организованих догађаја у односу на популацију.

Нижи разреди ОШ “Посавски партизани” су се такође прикључили Европској недељи програмирања, манифестацији која промовише развој алгоритамског начина размишљања и програмирања код ученика.

Другаци развијају основне вештине у кодирању

 

“Code Week” у Посавцима

 

У својим практичним вежбама на папиру показали су како се основни концепти кодирања могу применити на раном основношколском узрасту и без употребе рачунара. На конкретним примерима, одељење II/4 са својом учитељицом Јасном Станишић, бавило се графичким програмирањем и прављењем pixel-аrt цртежа, и на тај начин обележило недељу програмирања и логичког размишљања на креативан начин.

Важно је да се сваке године обележава ова велика манифестација, мотивишу деца за кодирање и да “Посавци” буду на признатој мапи европских догађаја.

 

Мали “Посавци” као будући програмери

www.posavskipartizani.edu.rs

 

Share This