Полазници филмске секције ОШ “Посавски партизани” снимили су током месеца октобра и новембра прошле године филм “Слатки укус победе”. Ова комедија у формату кратког-играног филма ће ускоро доживети своју биоскопску премијеру.

 

Синопсис:

Крупнији дечак који има проблеме са тестом из математике проналази необично али моћно оружје које ће му помоћи да оствари своје циљеве. Уображена штреберка са својим другарицама покушава да спусти његов понос, али он ће изненадити све на веома посебан начин.

“Та чињеница да су “чудне особе”, односно другачије на неки начин, одбачене из друштва у данашњем времену, довела је целу екипу на идеју да сними овај филм, како би промовисали то да такав начин избацивања из друштва није добар и да сваки човек на овом свету има нешто што га чини посебним” – изјавио је ученик петог разреда Симон Јегоровић који је уједно и први пут имао прилику да режира овај филм поред већ изграђене каријере младог глумца који је учествовао у бројним телевизијским и филмским пројектима широм наше земље.

 

Сценарио за филм је написала ученица седмог разреда Ања Ашковић, док су режију радили Симон Јегоровић и Тамара Лукић.

На овом пројекту је учестовало преко 30 деце полазника филмске секције “Посавци”.

 

“Слатки укус победе” је већ селектован на три међународна фестивала и биће приказан у Русији, Великој Британији и Португалу крајем јануара и почетком марта.

Припрема за снимање сцене

 

Полазници филмске секције “Посавци”

Share This