Одржани пробни завршни испити за школску 2017/2018. годину према Календару активности који је усвојила Комисија за спровођење завршног испита. Од ове године тест на малој матури ће имати већи утицај на успех ђака.

Мали матуранти ОШ “Посавски партизани” на пробном испиту из математике

Тестoвима из математике, матерњег језика и комбинованог теста са паузом од пола сата између два двосатна термина који садржи области биологије, хемије, историје, географије и физике, у петак и суботу 13. и 14. априла одржани су пробни завршни испити за 71.661 осмака у основним школама у Србији. Задаци су били подељени у три нивоа – основни, средњи и напредни.

Пробни испит пред малу матуру

Тест на малој матури ће ове године имати већи утицај на успех ђака јер осмаке ове године чека другачији начин бодовања завршног испита, тако је повећан број бодова намењених за тестове а смањен број бодова за успех у школи, док укупан број скупљених бодова остаје 100. За успех из школе ће се максимално добијати 60 бодова, док ће на три теста максималан број бодова бити 40.

Пробни испит у ОШ “Посавски партизани”

Тест из математике

 

Мали матуранти ОШ “Посавски партизани” имали су прилику да провере своје знање на пробним тестовима два месеца пре мале матуре која је заказана за 18. 19. и 20. јун 2018 године.

Решења са завршних испита можете потражити на сајту Завода за вредновање квалитета и образовања на линку испод:

Пробни завршни испит 2018

 

 

Share This