УПУТСТВО  ЗА  РОДИТЕЉЕ  ЧИЈА  ЋЕ  ДЕЦА

ОД 11. 5. 2020. ГОД.  ПОХАЂАТИ  ПРОДУЖЕНИ  БОРАВАК

 

Поштовани родитељи,

Молимо вас да се приликом довођења деце у продужени боравак придржавате следећег упутства:

 

  1. Родитељ је у обавези да када доводи дете у школски објекат обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу одговарајућим средством за дезинфекцију, пређе преко постављене дезобаријере за обућу и да уз минимално задржавање, размени неопходне информације са запосленима који су задужени за прихват детета.

 

  1. Родитељу и детету ће приликом уласка у школски објекат бити мерена температура бесконтактним путем, ако школа за то има могућности.

 

  1. Кад год је то могуће родитељи не треба да улазе у школу, како при довођењу, тако и приликом прихватања детета на крају дана (лице које је за то задужено прихватиће дете приликом доласка, односно позваће дете приликом одласка).

 

  1. Приликом боравка у школском објекту поштовати препоручену удаљеност од 2 метра.

 

  1. Родитељи могу доводити децу у боравак радним даном најраније у 7,30, а по децу могу доћи најкасније у 16,30 часова. За прихват детета пре 7,30 часова потребно је тражити сагласност директора школе.

 

 

  1. Сваког дана приликом прихвата детета, родитељи обавештавају задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.

 

  1. Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ је дужан да себи и детету измери температуру и да у случају повишене температуре дете не доводи у школу, као и да о томе обавести директора школе.

 

 

  1. Родитељ треба да обезбеди детету флашицу са водом коју ће дете користити током боравка у школи.

 

  1. Пожељно је да дете доручкује пре доласка у школу, као и да са собом понесе ужину и/или суви оброк (у зависности од времена проведеног у школи), а у складу са потребама и навикама. Школа ће накнадно родитеље обавестити о томе да ли је у могућности да у овим условима обезбеди оброке тако да буду задовољени потребни здравствено – хигијенске стандарди.

 

Хвала на разумевању !

Мирослав Крстић,

Директор ОШ ,,Посавски партизани“

 

 

Share This