Општина Обреновац је, у сарадњи сарадњи са Школом Интелектуалних вештина, за своје ђаке организовала тренинге ефикасног учења под слоганом ,,Учи лако, сазнај како” а 100 обреновачких ђака, изабрано је да прође тренинге Брзог читања и Техника памћења.

 

28. и 29. маја у ОШ “Посавски партизани” одржана је ова корисна бесплатна радионица на којој су ђаци наше школе успешно савладали дводневни тренинг концентрације, читања и присећања.

Радионица у ОШ “Посавски партизани”

На тренингу полазници сами набрајају проблеме које имају у вези са учењем и читањем, али и откривају још пуно проблема којих нису ни свесни.
Поред разоткривања проблема, који се јављају при читању и учењу, и добијања алата и вештина за њихово решавање, један од важних корака је и мерење брзине и разумевања прочитаног. Мерење се ради на почетку и крају тренинга, али и током тренинга како би полазници имали сталан увид у свој напредак.

По завршетку, полазници читају најмање 50% брже, а најчешће и 100% брже него на почетку тренинга. Циљ је да савладају читање различитих врста литература, као што су читање белетристике, читање стручне литературе.

Технике памћења су такође дводневни практични тренинг који за циљ има усвајање техника које помажу при памћењу било којих података, појмова или информација.

Ове технике се лако усвајају, имају широку примену и изузетно су занимљиве.
Полазници их користе за памћење неких тежих помова, као и за памћење имена, дефиниција, набрајања, низова, година, итд.

Технике памћења

 

Највећи луксуз времена у којем данас живимо је слободно време. Технике ефикасног учења управо омогућавају скраћивање времена учења за минимум 30%.

Школа Интелектуалних вештина постоји од 2007.године и до сада је тренинге прошло преко 20.000 полазника а ђаци ОШ “Посавски партизани” су савладали све технике успешно које ће им пуно користити у даљем школовању.

www.posavskipartizani.edu.rs

Share This