У основној школи “Посавски партизани” из Обреновца, у одељењу петог разреда, одржан је угледни час из српског језика и књижевности на тему “Један стари занат”. Наставница Тијана Чоланић, са својим ученицима, увела је дечије умове у свет старих заната на начин који је освежавао и инспирисао.

Ученици су се са великим интересовањем укључили у час, посебно занимљивом темом која је представљала различите аспекте наше националне баштине. Наставница Чоланић је пренела богатство знања о старим занатима кроз интерактивне активности и занимљиве примере из претходних векова.

 

Један стари занат

У оквиру часа, ученици су имали прилику да сазнају више о различитим занатлијама и њиховом значају у друштву. Кроз дискусију и тимски рад, деца су истраживала различите аспекте занатског рада и његову улогу у културном и економском развоју нашег народа.

Атмосфера на часу била је заиста посебна – испуњена ентузијазмом, радошћу и живим дискусијама. Сви ученици су били активни и ангажовани, што је додатно обогатило садржај часа.

Уређивање “занатских” картица

Наставница Тијана Чоланић је изразила задовољство резултатима ученика на овом угледном часу и додала: “Овакви часови представљају прекрасну прилику за нас да истражимо богату културну баштину и пренесемо је на будуће генерације. Велико је задовољство видети колико су ученици били ангажовани и заинтересовани за тему старих заната. Надам се да ће ово искуство бити само почетак њиховог истраживања и богатог наслеђа Обреновца.”

Додатно, наставница  је изразила своју спремност да настави са сличним активностима и пројектима који ће обогатити знање и разумевање ученика о богатству старих заната. Она је нагласила важност чувања и преноса традиције на млађе генерације и изразила убеђење да ће овај угледни час бити само један у низу занимљивих и образовних активности у школи. Такође, наставница је похвалила ангажованост и спремност ученика да учествују у различитим активностима, што је, по њеном мишљењу, одличан знак за њихову будућу ангажованост и успешност у школи и у животу.

 

Ученици одељења 5/1

 

За ученике основне школе “Посавски партизани”, угледни час из српског језика и књижевности на тему “Један стари занат” остаће запамћен као нешто што их је надахнуло да истражују и цене богато наследство наших предака.

 

Share This